Rens van Vugt

~ Mentale en fysieke gesteldheid verbeteren is mijn missie~

Mijn persoonlijke missie

In mijn loopbaan als sportinstructeur, re-integratiecoach, bewegingsagoog/psychomotorische therapeut en docent heb ik ondervonden dat het een zeer dankbare taak is om mensen in proces te brengen op het gebied van fysieke en mentale gesteldheid. Sport, bewegen en ervaringsgericht werken zijn geweldige middelen om daartoe te komen. 

Carrière

Vanaf 2005 ben ik zeven jaar werkzaam geweest als re-integratiecoach en bewegingsagoog bij een re-integratiebureau. Mijn werkzaamheden bestonden uit het activeren en mentaal begeleiden van cliënten in zowel groepsverband als één-op-één met een grote afstand (veelal door pijnklachten, persoonlijkheidsproblematiek en depressie) tot de arbeidsmarkt. Van 2010 tot 2015 heb ik een eigen sportprogramma opgezet waarbij ik twee avonden in de week groepstrainingen heb verzorgd. Van 2012 tot 2016 ben ik werkzaam geweest als psychomotorische therapeut bij een GGZ instelling In Arnhem waar zowel basis- als specialistische zorg wordt aangeboden. 

Sinds 2015 zijn we met het gezin verhuisd van Arnhem naar Drenthe en ben ik werkzaam als psychomotorische therapeut op verschillende afdelingen (duurzaam verblijf, acute zorg en forensische kliniek) binnen de GGZ. Een aantal maanden geleden ben ik naast deze werkzaamheden gestart met het geven van personal training en coaching.

‘Sport, bewegen en ervaringsgericht werken zijn geweldige middelen’

Persoonlijke kenmerken

Enkele persoonskenmerken die bij mij passen zijn energiek, pragmatisch en sensitief. Daarnaast ben ik rationeel ingesteld en zijn sport en bewegen belangrijke factoren in mijn leven.

~ Zorg voor Professionals ~