Samenwerking Kultuur Eiland Damsterplas

1 september 2019 was de heugelijke dag dat wij in het projectbureau van Stichting Kultuureiland zitting hebben genomen! Boekema & Smouter ondersteunt sinds deze datum Stichting Kultuureiland op organisatorisch gebied ten behoeven van de realisatie van het Kultuureiland.

Het Kultuureiland wordt ontwikkeld nabij het schildmeer in Steendam. Het kultuureiland is een innovatief, dynamisch en groeiend project waarbij kunstenaars met diverse disciplines kunst en natuur laten samensmelten tot een artistiek en attractief belevenispark voor alle leeftijden. Het landschap rondom de plas wordt in dit proces getransformeerd tot een laagdrempelig en toegankelijk familiepark waarbij ontmoeten, verblijven, spelen, bewegen, beleven en vooral ook genieten centraal staan.

Het project zal door samenwerking een sterke impuls voor de leefbaarheid van de regio genereren. Dit enerzijds middels de inzet van, en samenwerking met en tussen, verschillende al in het gebied aanwezige actoren zoals dorpsvereniging(en), overheid, kunstenaars, direct om- en aanwonenden en (toeristisch) ondernemers. Maar ook voor b.v. mensen aan wie de reguliere arbeidsmarkt geen passende plek meer te bieden heeft komen er talloze mogelijkheden voor participatie, educatie en actieve deelname op het Kultuureiland.

Boekema & Smouter zal in de toekomst ook diensten op het terrein van het Kultuureiland aanbieden. Wij zijn ontzettend enthousiast over deze bijzondere, creatieve en versterkende samenwerking en zullen jullie zeker op de hoogte houden van alle mooie ontwikkelingen die nog komen gaan.

~ Zorg voor Professionals ~